Jajecznica z zieloną cebulką

5 (151 ocen)

Idealna na sobotnie i niedzielne rodzinne śniadanie.

Składniki:

  • Porcja dla dwóch osób:

    4 jajka
    zielona cebulka
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z zieloną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do garnuszka, dobrze rozmieszać widelcem lub rózgą kuchenną, dodać 4 szczypty soli, wymieszać.
  • 2. Pokroić drobniutko zieloną cebulkę
  • 3. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka, wsypać zieloną cebulkę , dodać szczyptę pieprzu i mieszać łyżką drewnianą do czasu ścięcia jajka.

Porady

Ilość soli: na 1 jajko - 1 szczypta soli. Można również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ser żółty i wsypać na patelnie w chwili wsypywania zielonej cebulki. Jajecznice można podawać z ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować