Domowe Pizzerinki.

4.5 (161 ocen)

Ja z siostrą chętnie robimy takie pizzy dla naszych domowników. ale najbardziej smakuje mojemu siostrzeńcowi.

Składniki:

  • 1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA Pizzerinki 2w1 sos i ciasto

    ciasto:
    200 ml wody
    2 łyżki oleju
    1,5 szklanki mąki

    góra pizzy:
    6 pieczarek
    1 pomidor
    100 g szynki
    100 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Pizza

Domowe pizzerinki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mniejszą szaszetkę wymieszaj 200 ml ciepłej wody i z 2 łyżkami oleju. Następnie dodaj 1,5 szklanki mąki. Wyrabiamy ciasto przez 3 minuty. Jeśli ciasto klei się do rąk dosypujemy szczyptę mąki. Przykrywamy ciasto i odstawiamy je na 20 minut w ciepłe miejsce.
  • 2. SOS: większą szaszetkę łączymy z 6 łyżkami zimnej wody i dobrze mieszamy. Kroimy szynkę i pieczarki na drobne kawałki, pomidora na półplasterki, ser żółty zetrzeć na tarce.
  • 3. Dzielimy ciasto na 4 części i na blasze do pieczenia posypanej mąką uformuj 4 pizze o średnicy 14-15 cm każdą. Rozprowadzamy sos na środku każdej z nich, następnie kładziemy szynkę, pomidora i pieczarki. Posypujemy serem żółtym. Wkładamy pizzerki do nagrzanego do 210 stopni C. Piekarnika na środkowy poziom i piec ok 15-20 minut. Gotowe pizzerki smarujemy majonezem i keczapem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować