Pojemniki próżniowe Dafi Vacuum zapewniają doskonałe warunki do przechowywania żywności. Szczelne zamknięcie oraz pompka próżniowa chronią produkty przed kontaktem z wilgocią i powietrzem. Dzięki temu żywność jest od 3 do 5 razy dłużej świeża, zachowując swój wyjątkowy smak i aromat. Specjalny zawór „air clip” gwarantuje dłuższe zachowanie świeżości i doskonałego smaku przechowywanym produktom.

Pojemniki doskonale nadają się do przechowywania warzyw, owoców, pieczywa, mięs, wędlin i sałatek. Chronią wcześniej ugotowane dania przed wysychaniem i utratą wilgotności, a produkty sypkie przed zbrylaniem się.

Świeże produkty na pierwsze i … drugie śniadanie

Żaden chlebak czy folia zastąpią pojemnika próżniowego w kuchni. Zamknięty w nim chleb mimo upływu czasu wciąż będzie chrupiący. Soczysta sałata, apetyczne pomidory i ogórki dłużej zachowają swoją świeżość dzięki pojemnikom Dafi Vacuum. Zamknięte próżniowo kanapki i sałatki można wygodnie przenieść do pracy czy szkoły. Makaron czy pierogi - nie muszą być zjedzone do końca, próżniowe zamknięcie pojemnika zapobiegnie ich zsychaniu się i utracie świeżości, a przechowane w lodówce, z powodzeniem nadadzą się do ponownego spożycia.

Produkty mleczne są szczególnie narażone na szybką utratę świeżości. Wlanie koktajlu czy mleka do pojemnika próżniowego i przechowywanie ich w odcięciu od powietrza zapobiegnie rozwojowi bakterii tlenowych. Dzięki temu będziemy mogli cieszyć się ich smakiem wypijając je na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Przechowywanie i … marynowanie

Pojemniki Dafi Vacuum idealnie nadają się do przechowywania produktów sypkich, takich jak mąka, cukier, kasze czy makarony. Odsysanie powietrza za pomocą specjalnej pompki próżniowej zabezpieczy drobne ziarenka przed zawilgoceniem, a przez to ich zlepianiem i zbrylaniem się produktów. Próżniowe zamknięcie zapobiega także zwietrzeniu i zawilgoceniu świeżych ziaren kawy czy suszonych liści herbaty co daje gwarancję, że zaparzone będą smakować tak samo dobrze, niezależnie od upływu czasu.

Przyprawy i zioła przechowywane w zamknięciu próżniowym zachowają swój aromat, a dodane do marynat i sosów poprawią smak każdego dania. Marynowanie mięsa czy ryb w pojemniku próżniowym to prawdziwa przyjemność. Po wypompowaniu powietrza mięso i ryby zaczynają szybciej wchłaniać przyprawy i inne składniki marynaty. Szczelne zamknięcie pojemników Dafi Vacuum pozwala też zachować świeżą woń w lodówce, gdyż zapobiega emisji i przenikaniu się intensywnych zapachów na zewnątrz opakowania.

Funkcjonalność i design

Funkcjonalna konstrukcja pojemników próżniowych pozwala na ich wszechstronne zastosowanie. Nowoczesny kształt i odpowiednio dobrana kolorystyka sprawiają, że pozostawione na wierzchu pojemniki bardzo łatwo wkomponowują się w wystrój każdej nowoczesnej kuchni. Rozmiary pojemników zostały tak dobrane aby nie zajmowały dużo miejsca, a jednocześnie zapewniały komfort ich użycia. Zróżnicowana pojemność pojemników umożliwia odpowiedni dobór w zależności od indywidualnych potrzeb użytkownika. Pojemniki są dostępne w kolorze białym i seledynowym oraz w czterech pojemnościach - 0,5 l, 1,3 l, 1,5l i 2,7 litra. Można je zakupić pojedynczo lub w zestawach po 2, 3, 4 i 5 sztuk.

informacja prasowa

Przeczytajcie o innych gadżetach kulinarnych.