Ciasto marchewkowe od lat cieszy się dużym powodzeniem wśród wielu wypieków. Lubi je prawie każdy i można podawać je z różnymi dodatkami np. z lukrem, kremową polewą z sera białego, polewą czekoladową, posypane kruszonymi orzechami lub przekładane kremem. Jest to świetne ciasto, ponieważ jego konsystencja idealnie nadaje się także na Muffiny. Dzięki temu, że zawarta w nim marchewka mięknie podczas pieczenia, ciasto uzyskuje miękką, gęstą i jednocześnie wilgotną konsystencję. Polecam
Użytkownik Kulinarne Co Nieco
w dniu 12.04.2019 20:57 opublikował przepis:
Zbliża się okres Świąt Wielkanocnych. Najpopularniejsze ciasta, jakie w tym czasie znajdą się na świątecznym stole to: Mazurki, Babki i Serniki. Dziś chcę zaproponować naprawdę pyszny Sernik. Myślę, że swoją oryginalnością smaku, czekoladową barwą i nutą słodko-kwaśnej wiśni w rumie zachwyci wszystkich gości.
Użytkownik Kulinarne Co Nieco
w dniu 12.04.2019 20:34 opublikował przepis:
Batoniki Kinder Country to połączenie mlecznego kremu i ziaren preparowanej pszenicy z miodem oblane mleczną czekoladą. Są słodkie i chrupiące. Pomyślałam, więc dlaczego nie stworzyć większej porcji tego przysmaku i oto jest. Ciasto a’la Batonik Kinder Country bez pieczenia w wersji XXL dla wszystkich wielbicieli słodkości. Polecam i zapraszam do wypróbowania.
Użytkownik Kulinarne Co Nieco
w dniu 17.03.2019 21:18 opublikował przepis:
Ciasto to, to nie lada gratka dla wielbicieli batoników Kinder Bueno. Obłędnie pyszne ciasto, które przygotowuje się bez pieczenia. Składa się ono z warstw herbatników, przełożonych kremem czekoladowo - orzechowym i śmietanowym. Ciasto nie należy do lekkich deserów jednak, gdy się je już raz zrobi to będzie się chętnie wracać do tego przepisu. Znika w mgnieniu oka. Polecam.
https://kulinarne-co-nieco.blogspot.com/2019/03/ciastokinder-bueno-ciasto-toto-nie-lada.html?m=1