Ciasto Kinder Country

4.5 (174 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Batoniki Kinder Country to połączenie mlecznego kremu i ziaren preparowanej pszenicy z miodem oblane mleczną czekoladą. Są słodkie i chrupiące. Pomyślałam, więc dlaczego nie stworzyć większej porcji tego przysmaku i oto jest. Ciasto a’la Batonik Kinder Country bez pieczenia w wersji XXL dla wszystkich wielbicieli słodkości. Polecam i zapraszam do wypróbowania.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spód:

    - 2 szklanki płatków Nestle Kangus
    - 300 g czekolady mlecznej


    Składniki na masę:

    - 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
    - 330 ml śmietanki kremówki 30%
    - 250 g serka Mascarpone
    - 2 opakowania mixu do bitej śmietany


    Dodatkowo:

    - 2 batoniki Kinder Country
    - ½ szklanki płatków Nestle Kangus
    - 50 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie spodu:

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę. Dodać płatki Nestle Kangus i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Kwadratową lub okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód) i równomiernie rozprowadzić masę na dnie, Wyrównać i odstawić do lodówki na ok 45 min, aby masa stężała.

    Przygotowanie kremu:

    W misie miksera umieścić serek Mascarpone i mleko skondensowane słodzone. Ubijać na wysokich obrotach aż całość dokładnie się połączy. Następnie wlać śmietankę i 2 opakowania mixu do bitej śmietany. Dalej ubijać aż masa zacznie zmieniać swoją konsystencję w gęsty krem.

    Przygotowanie ciasta Kinder Country:

    Blaszkę z zastygniętym spodem wyjąć z lodówki. Zdjąć papier do pieczenia i umieścić spód ponownie w blaszce. Krem wyłożyć na czekoladowy spód i wyrównać. Batoniki Kinder Country pokroić na mniejsze kawałki a czekoladę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Wierzch kremu ozdobić kawałkami batoników, tartej czekolady i płatkami Nestle Kangus. Całość ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

    Smacznego.

    Zapraszam do odwiedzania mojego bloga :

    http://www.kulinarne-co-nieco.pl/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować