Zasmażana kapusta pekińska z pomidorami

4.51 (157 ocen)

Świetna jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
    1 cebula
    1 kg kapusty pekińskiej
    600 g pomidorów z puszki, krojonych
    1 liść laurowy
    1 1/2 łyżki mąki
    sól, pieprz, cukier
    2-3 łyżki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zasmażana kapusta pekińska z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i cebulę siekamy. W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki masła i smażymy na nim najpierw samą cebulę, a po chwili dorzucamy kapustę, liść i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. W tym czasie na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i wsypujemy mąkę, podsmażamy aż mąka się ozłoci. Następnie dodajemy do kapusty, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Ewentualnie doprawiamy. Przed podaniem posypujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować