Smażone camembert z żurawiną

4.5 (150 ocen)

  • 20 min

Doskonałe jako przekąska i ciekawy pomysł na przystawkę na domówce.

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 okrągłe serki camembert ( każdy po ok. 100 g )
    - bułka tarta
    - 3 jajka
    - słodka papryka
    - sól
    - olej do smażenia
    - żurawiny
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Smażone camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbić na talerzu, doprawić papryką i solą, rozmącić.
  • 2. Krążki sera panierować najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
  • 3. W rondlu rozgrzać olej i ostrożnie włożyć panierowane serki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Sery Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować