WIELOKOLOROWA SAŁATKA MAKARONOWA

4.49 (149 ocen)

  • 50 min

SAŁATKA JEST BARDZO SMACZNA MOŻNA JĄ PRZYGOTOWAĆ NA SPOTKANIA RODZINNE CZY GRILA

  • 50 min

Składniki:

  • • opakowanie makaronu Lubella małe muszelki lub kokardki
    • ćwiartkowy słoiczek cebulki marynowanej
    • ćwiartkowy słoiczek pieczarek konserwowych
    • ćwiartkowy słoiczek kiełków fasoli
    • 2 małe świeże papryki czerwone lub jedna duża
    • 30-40 dag chudej wędliny
    • 3 ząbki czosnku (polskiego )
    • majonez
    • sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane

Wielokolorowa sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu
    2. Cebulkę marynowaną odcedzamy i kroimy na pól
    3. Pieczarki marynowane odcedzamy i kroimy w plasterki
    4. Dodajemy odcedzone kiełki fasoli
    5. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę
    6. Wędlinę kroimy w kostkę
    Wszystko razem mieszamy . Doprawiamy solą , pieprzem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i majonezem. Sałatka musi postać 2 godz., żeby się przegryzła .

Porady

SAŁATKA BARDZO ŁADNIE SIĘ PREZENTUJE JEŻELI UGOTUJE SIĘ DO NIEJ MAŁY MAKARON TYPU WSTĄŻECZKI LUB MUSZELKI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Sałata Kiełki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować