Nalewka malinowa

4.5 (189 ocen)

Idealna nie tylko na zimowe wieczory

Składniki:

  • 0.8 kg. malin
    0.5 l. spirytusu 95%
    0.5 l. czystej wódki
    0.4 kg. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny włóż do słoja, zalej wódką i spirytusem, postaw na 5-6 dni w ciepłym miejscu. Codziennie potrząsaj słojem.
  • 2. Spirytus zlej do butli, a owoce zasyp cukrem i poczekaj, aż cukier się rozpuści. Następnie zlej syrop i połącz ze spirytusem. Nalewkę rozlej do butelek i odstaw na 3 miesiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować