GDY UPIEKŁAM TE CIASTO PO RAZ PIERWSZY ZNIKŁO W MGNIENIU OKA :)
Składniki:
BISZKOPT; 4-5 jaj, 3/4 szkl.cukru, 3/4 szkl.mąki, 1 łyżeczka pr.dp piecz., 1 i 1/2 łyżki octu, sólBUDYŃ; 1 szkl.wody, 1 szkl.cukru, 1/2 kost.marg.Kasi, sok z 4 cytryn - to wszystko zagotować. Następnie 1/2 szkl.wody, 1 całe jajko, 4 łyżki kartoflanki - to wszystko zmiksować i dodać do budyniu,wymieszać. Po ostygnięciu wymieszac z kost.marg.
MASA; 1/2 l kremówki - ubić i dodać 1 tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szkl.wody.
1.PRZYRZĄDZENIE; Biszkopt piec 30 min w 180 stopniach C. Wyłożyc na niego budyń roztarty z kost.marg. Następnie wyłożyć kremówkę z galaretką,a na to wylać 2 rozpuszczone galaretki cytrynowe. Pyszny i Smaczny :)
Komentarze