Warto, by surówka z kapusty włoskiej pojawiła się w towarzystwie dań obiadowych, ponieważ to warzywo posiada wiele prozdrowotnych właściwości.  Po pierwsze powinny sięgać po nią osoby z anemią – a to ze względu na żelazo, magnez, wapń i potas. Siarka wpływa na kondycję paznokci, włosów i skóry. Warzywo to wzmacnia odporność i wspomaga trawienie.

I najważniejsza zaleta - surówka z kapusty pozwala na dostarczeniu do organizmu wszystkich cennych składników, jakie posiada to warzywo. Spożywanie go na surowo, bez obróbki termicznej to gwarancja zachowania wszelkich wartości odżywczych.

Jeśli więc lubisz surówki i sałatki jako dodatek do drugiego dania, warto, by od czasu do czasu na Twoim stole pojawiła się też surówka z kapusty włoskiej. A z naszymi przepisami i pomysłami użytkowników z naszej galerii z pewnością znajdziesz kilka apetycznych propozycji.

Dla miłośników surówek mamy też galerię, której bohaterką jest surówka z kapusty pekińskiej.