Przystawki na Sylwestra to przede wszystkim dania w mniejszych porcjach, które zaskakują swoim wyjątkowym smakiem. Bez względu na to, czy planujecie ciepłe czy zimne przekąski, warto przemyśleć je znacznie wcześniej. Moi znajomi i rodzina są fanami minipizzy, którą robiłam już wielokrotnie. Ostatnio udało mi się ją przygotować na sprzęcie do zapiekania z Lidla. Była bardzo chrupiąca, jednocześnie przez dłuższy czas ciepła, a w dodatku mogliśmy polać ją dodatkową ilością rozpływającego się sera. Teraz i wy możecie mieć to urządzenie. Jest znacznie tańsze niż profesjonalne ze Steba, a wykonuje swoje zadanie równie dobrze.

Sprzęt do zapiekania typu raclette z Lidla - dlaczego używam go dość często?

Grill elektryczny raclette SilverCrest to przydatny sprzęt, który posłużył mi nie tylko do topienia sera, ale także urozmaicenia każdego spotkania towarzyskiego. Mogłam przygotować minipizze, dusić warzywa na chrupko lub też obrabiać cienkie plastry mięsa wołowego i wieprzowego. 1400 W to wystarczająca moc, by porządnie nagrzać kamień czy blaszkę, na której można zrobić pełnowartościowy obiad oraz przystawki na ciepło dla gości, bez konieczności długiego przesiadywania w kuchni. Wypróbujcie także śliwki zawijane w boczku, które doskonale sprawdzą się w tym urządzeniu. Jest tańsze niż profesjonalny Steba, a równie dobry. Sprawdźcie poniżej opinie osób, które już go wypróbowały:

Jak wspominają zadowoleni klienci na stronie Lidl.pl:

Znowu wszystko jest super. Szybka dostawa, bardzo schludne opakowanie. Stosunek jakości do ceny całkowicie w porządku. W sumie jesteśmy bardzo zadowoleni!!!!

Stosunek ceny do wydajności jest nie do pobicia. Łatwy w użyciu, kamień jest niesamowity, polecamy również blaszkę. Kamień i blaszkę należy dokładnie wyczyścić. Tacki do sera i skrobaki są łatwe do czyszczenia. Polecamy!

Świetna jakość! Jestem bardzo zadowolony. Gotowaliśmy z całą rodziną i bardzo nam się podobało. Polecam zakup tym, którzy lubią jeść wołowinę.

Jak zrobić minipizze najlepsze na Sylwestra?

Nie sądziłam, że  będzie to jedna z najbardziej lubianych przekąsek. Wystarczy mieć odpowiedni przepis na bazę do ciasta, a składniki wypełniające jej powierzchnię mogą być dowolne. Należy jednak pamiętać, aby nie przesadzić z ich ilością, bo może się okazać, że ciasto nie wypiecze się odpowiednio. Przepis na ciasto do pizzy mam od cioci, która zawsze robiła najlepszą domową pizzę. Ciekawi przepisu na minipizze ze sprzętu grillowego z raclette? Podaję go wam poniżej. 

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
  • 4 łyżeczki drożdży instant
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • kilka plastrów salami
  • kilka plastrów papryki
  • 200 g mozzarelli

Przygotowanie:

  1. Na początku przesiejcie dokładnie mąkę.
  2. Kolejno dodajcie drożdże, sól oraz suszone oregano.
  3. Wymieszajcie składniki podlewając ciepłą wodą.
  4. Po wymieszaniu dodajcie oliwę z oliwek.
  5. Po wyrobieniu przez około 10 minut, odstawcie na godzinę do wyrośnięcia.
  6. Uformujcie kilka mniejszych kulek i rozwałkujcie.
  7. Posmarujcie placki sosem pomidorowym, posypcie serem i dodajcie plastry papryki i salami.
  8. Pieczcie na rozgrzanej płycie grzewczej lub kamieniu przez około 10 minut.
  9. Po tym czasie podawajcie je z oliwą z oliwek.