Tortille z piekarnika

4.44 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne na przekąskę dla gości lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    6 sztuk dużych tortilli (ok.20cm)
    1 spora pierś z kurczaka
    100g mielonego serka (jak na sernik)
    1 pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
    1 dymka ze szczypiorkiem
    100g sera żółtego
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki chilli w proszku
    2-3 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.44 (200 ocen)

Tortille z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka ugotować, ostudzić i drobno pokroić. W misce wymieszać serek, pokrojonego pomidora, posiekaną dymkę i szczypiorek, starty ser żółty, sok z cytryny, sól, chilli i posiekany czosnek. Dodać kawałki kurczaka.
    Całość wymieszać.Na każdą tortillę nakładać po 2-3 łyżki nadzienia i zwinąć jak najciaśniej. Tortille ułożyć na blaszce do pieczenia i spryskać tłuszczem w sprayu (lub skropić olejem). Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku
    około 20-25 minut aż będą chrupiące i lekko złote.

Porady

Tortille można podawać z salsą, sosem na bazie śmietany lub jogurtu naturalnego lub guacamole.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tortille meksykańskie

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Domowa tortilla

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowe tortille z kurczakiem i warzywami

BARB Zdrowsza wersia kebabów... 30 min

To może cię zainteresować