- duża czerwona papryka
- 2 słoiki selera konserwowego
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- duży por
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 300g szynki konserwowej
- 200g żółtego sera typu Gouda w kostce
- sól, pieprz do smaku
- 2-3 łyżki majonezu (np. jak u mnie Kielecki)
Sałatka z selera konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler, kukurydze odcedzić wrzucić do miski.
Szynkę, paprykę, ananasa, pora, jajka pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zaprawić majonezem i odstawić do lodówki w celu schłodzenia.
Smacznego!
Porady
Sałatki z podanych składników wychodzi dość dużo:)
Komentarze