paluszki serowe

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Tanie, szybkie, smaczne i zawsze robią furorę na przyjęciach!!!

  • 30 min

Składniki:

  • biały chleb
    oliwa z oliwek
    sól
    zioła prowansalskie lub oregano
    nitka
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Chleb Przystawki Ser

Paluszki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paluszki serowe, 1. Poodcinaj nożem skórki od chleba. Rozwałkuj same kromki bez skórek.
  • chleb 2. Skrop oliwą odrobinę posól i posyp oregano lub ziołami prowansalskimi.
  • chleb 3. Do środka rozwałkowanego chleba włóż starty ser.
  • chleb 4. Zawiń w rulon i przewiąż kromki nitką (dosyć lekko i gęsto).

    Za pomocą płaskiego pędzla kuchennego, posmaruj każdy paluszek oliwą i połóż na papierze do pieczenia. Piecz przez ok. 10 min w temp. 200°. Paluszki powinny się ładnie zarumienić. Przestudź je chwilkę, po czym zdejmij nitki owinięte wokół chlebków i od razu podawaj

Porady

Podczas pieczenia można przewrócić paluszki na druga stronę aby były równo zarumienione. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować