chef6

kuchennybodhisattwa

O mnie:

Kucharz pośrodku niczego, na końcu świata. Gotuję w ośrodku buddyjskim położonym wśród największych wrzosowisk w Europie. To zmienia perspektywę

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik kuchennybodhisattwa w dniu 17.03.2021 11:57 opublikował przepis:

Kolorowe puree

Zamiast koperku można użyć np. zielonej pietruszki, można też dodać szpinak, pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto-brązowo cebulę. Możliwości jest bardzo wiele.
Użytkownik kuchennybodhisattwa w dniu 16.03.2021 21:55 opublikował przepis:

Zupa justyńska z kurkami

Zupa ze świeżymi, bądź mrożonymi kurkami, kaszą jaglana i "weganiną"
Użytkownik kuchennybodhisattwa w dniu 20.09.2020 14:39 opublikował przepis:

Smażona weganina w soku pomarańczowym

Typowe danie “na winie” czyli co się nawinie to do gara, w tym wypadku na patelnię. Czasami trzeba szybko zaimprowizować coś z tego co jest w lodówce czy spiżarce (czy kto jeszcze używa czegoś takiego jak spiżarka?), przejrzeć i zużyć to co zapodziało się gdzieś z tyłu półki.. Czasami tez nie chce się wymyślać nic nowego ani kombinować czy szukać przepisu dopasowanego do tego co mamy w lodowce. WEGANINA to roślinne (wegańskie) odpowiedniki mięsa-tekturowana soja (kotlety z trocin), tofu, sejtan, więcej w dalszej części przepisu

To może cię zainteresować