drNowak

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik drNowak w dniu 03.05.2019 17:40 opublikował przepis:

Kiełbasa grillowa surowa paprykowa

Pikantna wariacja kiełbasy grillowej. Jest to kiełbasa surowa, dlatego trzeba ją grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Kiełbasę można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich.
Użytkownik drNowak w dniu 03.05.2019 17:34 opublikował przepis:

Kiełbasa grillowa surowa

Klasyczna wersja kiełbasy grillowej. Ponieważ poddaje się ją grillowaniu w temperaturze wyższej niż 100 st. C przygotowuje się ją na soli niejodowanej (NIE peklosoli), gdyż w przypadku takiej temperatury azotany (z peklosoli) przekształcają się w węglowodory aromatyczne, czyli substancje szkodliwe wręcz rakotwórcze. Kiełbasa może być w wersji surowej (wtedy przeznaczam ją od razu na grilla lub zamrażam) lub parzonej (może poleżeć kilka dni w lodówce).

To może cię zainteresować