Pierogi z kaszanką

5 (142 ocen)

Syte pierożki dla smakoszy kaszanki.

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1/2 łyżeczki soli
    ciepła woda
    Nadzienie:
    swojska kaszanka
    sół,
    pieprz
    Okrasa:
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Pierogi

Pierogi z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc na środku dziurkę- dodajemy sól, i zagniatamy ciasto dodając wodę. Wyrobić na elastyczne ciasto.
  • 2. Kaszankę rozdrobnić, przyprawić wg uznania.
  • 3. Wałkować cienko ciasto i wykrawać szklanką krążki, nakładać na środku kaszankę, skleić boki palcami.
  • 4. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną na wierzch.Na koniec okraszamy podsmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Mąka Masło Sól Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować