Zapiekańce

5 (180 ocen)

  • 25 min

lekka chrupiąca bagietka z pysznym nadzieniem

  • 25 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    2 bagetki
    4 parówki drobiowe
    4 plastry salami - dekoracja
    4-5 plastrów papryki czerwonej
    Dodatkowy składnik
    2 plastry sera Brie
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki

Zapiekańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki wydrążamy do środka każdej wkładamy pokrojoną paprykę, na nią parówkę lekko naciętą po wierzchu posypujemy kawałkami sera. Rozgrzewamy piekarnik na termoobiegu do 150 stopni. Zapiekamy w nim bagietki około 8-10 min aż ser się roztopi a bagietka będzie chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować