Lekka sałatka z pieczonym burkiem, bryndzą, awokado i szpinakiem

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Lekka i pożywna sałatka z aromatycznym pieczonym burakiem, awokado, chrupiącymi orzechami i przyjemnie słoną bryndzą. Całość podana na młodych listkach szpinaku z lekkim cytrynowym dressingiem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 80g bryndzy
    1 awokado
    6 połówek orzechów włoskich
    2 pieczone buraki
    2 duże garście szpinaku

    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki oleju rzepakowego na zimno tłoczonego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z pieczonym burkiem, bryndzą, awokado i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku płuczę w zimnej wodzie, odcedzam z nadmiaru wody
  • 2. Na odsączonych liściach szpinaku układam pokrojone kawałki buraka, awokado i sera
  • 3. W słoiczku mieszam sól, pieprz, sok z cytryny i olej - powstałym sosem polewam przed podaniem. Układam połówki orzechów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Awokado Buraki Szpinak Orzechy włoskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować