Ciasto poezja smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.BISZKOPT:Z białek oraz cukru ubijamy pianę,ciągle ubijając dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodajemy ocet.Ciasto wylewamy na dużą blaszkę i pieczemy ok.30 min.w temp.170stopni.
2.Krem karpatkowy przygotować wg.przepisu na opakowaniu
3.Po wystudzeniu biszkopt kroimy na 3 części,pierwszy blat biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym,i przykrywamy drugim.Na to wykładamy krem karpatkowy i następny biszkopt.Następna warstwa to masa krówkowa,na masę układamy herbatniki po czym smarujemy ubitą śmietaną z cukrem waniliowym i śmietan-fixem.Całość posypujemy startą czekoladą.
Porady
biszkopt można nasączyć alkoholem lub przegotowaną wodą z dodatkiem soku z cytryny,dżem można zastąpić innym dowolnym smakiem.
Komentarze