W krainę owocowych smaków zabiera nas Charlotte1. Oto kilka słów od autorki:

W kuchni krzątałam się już jako mała dziewczynka lepiąc z babcią pierogi czy przekładając kremem torty. To właśnie babcia rozbudziła we mnie zapał do kucharzenia, który z biegiem lat przerodził się w prawdziwą pasję, a wręcz kulinarny romans. Gotowanie jest dla mnie drogą do poznania samej siebie. W drobnych czynnościach jak mieszanie ciasta czy krojenie warzyw odnajduję chwilę wytchnienia od pędu rzeczywistości. Kuchnia jest dla mnie miejscem zawieszenia, wtedy czuję się tak jakby czas nie istaniał i jestem naprawdę szczęśliwa. Zamiłowanie do kucharzenia połączyłam z inną pasją- z fotografią. W zakresie fotofrafowania jestem typowym samoukiem, cieszę się jednak, że mogę łączyć ze sobą dwie pasje, które moim zdaniem idealnie się uzupełniają.

Jesienią miło jest usiąść z kubkiem gorącej herbaty przy kawałku świeżo pieczonego ciasta, jednka ciepłą, letnią porą potrzeba nam orzeźwienia, a nic nie nadaję się do tego lepiej jak owoce! Pyszne i soczyste a co najważniejsze łatwo dostępne. To prawdziwe bomby witaminowe, więc warto znać i wykorzystywać ich właściwości oraz zrobić pewne zapasy na chłodniejszą porę. Z tych prostych przyczyn postanowiłam stworzyć cykl artykułów prezentujących owoce w różnych aspektach, zarówno zdrowotnych jak i kulinarnych, bowiem nadają się nie tylko na 'szybką przekąskę' czy owocową sałatkę.

Poznajcie lepiej:

Wiśnie

Maliny

Truskawki

Śliwki

Kokos

Banany

Owoce goji

Cytrusy