Od kilku dni, odkąd pani domu, Małgorzata, oczekuje w szpitalu na rozwiązanie, Robert przejął wszystkie obowiązki. Zajmuje się dziećmi, domem i przyrządzaniem posiłków – jego specjalnością są dania rybne. Na co dzień pracuje jako policjant, ale z zamiłowania jest kucharzem i wędkarzem. Jego pasje podziela 10-letni Kacper. „Od 2 lat wspólnie łowimy, a potem  przyrządzamy ryby. Cieszę się, że mogę przekazać swoją wiedzę synowi”, opowiada Robert. Niestety, miłością do wędkowania nie dała się zarazić 16-letnia Luiza. „Nie, to zajęcie nie dla mnie. Te surowe ryby są takie śliskie”, śmieje się. Luiza to estetka, z przyjemnością zadba, by stół był pięknie nakryty.

Tu rządzą panowie!
Jak na męską kuchnię przystało, potrawa jest prosta i szybka do przygotowania. Kacper przy pomocy taty sprawia pstrągi, wspólnie oprószają je przyprawami. Piekarnik już się rozgrzewa. „Tak upieczone są mniej kaloryczne”, mówi Robert. W tym czasie Luiza pomaga przygotować ziemniaki
i pikantny sos. „Uwaga, jest naprawdę ostry”, uprzedza. Rzeczywiście, ale z pstrągiem i ziemniakami komponuje się wspaniale. Danie jest po prostu wyśmienite.