Przepis na ciasto na pierogi bez jajka jest uniwersalny. Sprawdzi się na co dzień, ale i od święta, na przykład przy okazji Bożego Narodzenia. To ciasto na pierogi bez jajka jest sprężyste, elastyczne, mięciutkie i bardzo proste do zagniecenia. Zrobione według przepisu zawsze wychodzi. Tego przepisu używam nie tylko do klejenia pierogów, ale też do robienia uszek. Towarzyszy mi od początku mojej przygody z gotowaniem. Spróbujcie, a przekonacie się, że miałam rację. Oto ciasto na pierogi bez jaj!
Użytkownik zamieszaj
w dniu 12.12.2017 18:07 opublikował przepis:
Keks ewidentnie kojarzy się ze świętami… Obłędnie pachnie pomarańczą, masłem i prawdziwą wanilią. Polany lukrem prezentuje się przepięknie na stole. Wiem… Nie jest to najlżejsze ciasto, bo na 500 g mąki przypada aż 500 g siekanych bakalii ale uwierzcie – docenicie jego smak… Przed połączeniem bakalii z masą, mieszam je z mąką po to aby wchłonęła nadmiar wilgoci a bakalie nie opadły na sam spód keksówki… Na wierzchu oczywiście pękło.Nie wiem czy to moja wina czy to specyfika ciasta… Nie martwię się, bo smak przewyższa jego niedoskonałości...