Sałatka na szybko Heleny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sałatka sprawdza się idealnie kiedy nie mamy czasy siedziec w kuchni a mają przyjść goście

  • 40 min

Składniki:

  • Ryż + kostka rosołowa
    Puszka groszku
    Puszka Kukurydzy
    Puszka białej fasoli
    4 Ogórki konserwowe
    3 jajka
    Cebula duża
    2 – 3 ząbki czosnku
    Majonez + jogurt naturalny
    Pieprz
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka na szybko heleny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Jajka gotujemy.
  • 2. Do dużego naczynia przekładamy ugotowany i przestygnięty ryż, jajka pokrojone na drobno, ogórki i cebulę. Wsypujemy zawartości puszek. Solimy i pieprzymy do smaku.
  • 3. W kubeczku mieszamy majonez , jogurt naturalny i przeciśnięty czosnek. Proporcje majonez-jogurt według upodobań.
    Polewamy naszą sałatkę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować