MariunioTarantunio

Pacholewo

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik MariunioTarantunio w dniu 13.11.2019 13:09 opublikował przepis:

Gnocchi ze słodkich ziemniaków

Gnocchi to włoski makaron ziemniaczany pokrojony na małe kawałki wielkości kciuka. W zależności od tego, kogo zapytasz, otrzymasz różne odpowiedzi na temat ilości mąki, którą powinieneś dodać. Niektórzy twierdzą, że większą część powinny stanowić ziemniaki. Inni twierdzą, że powinieneś dodać więcej mąki. Niektórzy dodają zwykłą mąkę pszenną. Inni używają mąki z pszenicy durum. Niektórzy dodają jajka, inni nie. Nie inaczej niż w ogóle debaty na temat żywności i, jak zawsze, jest to kwestia gustu. Nie lubię miękkiego papkowatego makaronu, dlatego moje gnocchi robię z dużej ilości mąki z pszenicy durum i jajka. W tym przepisie nie będę nawet używać ziemniaków w klasycznym tego słowa znaczeniu. Będę używać słodkich ziemniaków (które są właściwie rodzajem jagód, ale nie wchodźmy teraz w dyskusje botaniczne). Nie mają zwykłych ziemniaków skrobiowych, więc naprawdę musisz dodać dużo mąki, aby nawet utrzymać gnocchi razem.

To może cię zainteresować