Joannablog7

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Joannablog7 w dniu 26.02.2020 23:43 opublikował przepis:

Placki z Dyni Piżmowej Serwowane z Wędzonym Łososiem

Placki to najprostsza potrawa jaką można przyrządzić, są serwowane z gulaszem, sałatką, białkiem lub spożywane solo. Zaproponowane są smaczne i proste w przyrządzeniu. Idealnie komponują się z jesiennymi jak również i zimowymi potrawami. Placki z dyni piżmowej obfitują w beta karoten. Beta karoten to prekursor do witaminy A; jak wiemy witamina A jest szczególnie ważna podczas sezonu jesienną -zimowego, neutralizuje wolne rodniki, ma działanie przeciwzapalne i wzmacnia układ odpornościowy. Obróbka termiczna dyni zwiększa obecność beta karotenu, natomiast obecność tłuszczu gwarantuje nam lepszą asymilacje tego składnika odżywczego. Dodatkowo 100gram dyni piżmowej zawiera 2 grama błonnika. Błonnik doskonale nasyca i pomaga regulować cholesterol i cukier we krwi. Ten pomarańczowy owoc to także pokaźna skarbnica potasu który reguluje ciśnienie we krwi, jak również i roślinne źródło wapnia które wzmacnia kości. Placki doskonale komponują się z wędzonym łososiem który zawiera przeciwzapalne kwasy tłuszczowe omega 3. Post na moim blogu: Harmonia Ciała i umysłu ( https://harmoniacialaiumyslu.com)

To może cię zainteresować