Tortellini z jajkiem

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Uczta dla smakoszy ceniących smak czosnku.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 op. 250g tortellini trójkolorowe z szynką
    1 filet z kurczaka
    0,5 op. mrożonego kalafiora
    0,5 op. mrożonych brokułów
    4 jaja
    mały jogurt naturalny
    mały majonez
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tortellini z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Tortellini gotujemy w osolonej wodzie.
    Filet kroimy w kostkę i podsmażamy doprawiając solą i pieprzem.
    Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie.
    Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.
    Jogurt i majonez łączymy dodajemy drobno posiekany czosnek uzyskując sos.
    Do naczynia układamy warstwami kolejno -
    - tortellini, filet, kalafior i brokuły na wierzchu układamy jaja, na koniec wszystkie składniki polewamy sosem czosnkowym

Porady

Warzywa jak najbardziej mogą być świeże oraz można dać jeden rodzaj (1 op. kalafiora lub 1 op. brokułów) efektowniej wyglądają brokuły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować