Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

4.5 (181 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka świetnie pasuje do mięs i dań z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 średnich młodych ziemniaków,
    3 ogórki gruntowe,
    mała cebulka,
    pęczek rzodkiewki,
    pęczek koperku,
    sól, pieprz,
    1/3 szklanki majonezu,
    1/3 szklanki jogurtu naturalnego,
    łyżka soku z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w grube plastry. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, a rzodkiewkę w półplasterki. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym dodać sok z cytryny i posiekany koperek. Warzywa zalać powstałym sosem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować plasterkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować