mleko 1 szklanka
mąka graham 10 łyżek
marchewka 1 szt
cukinia 1/2 szt
pieczarki 20 dkg
jajko 1 szt
sól i pieprz
zioła prowansalskie
papryka słodka mielona
chili
kurkuma
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
Sposób przygotowania przepisu:
Placuszki warzywne
1.
Pieczarki pokroić i podsmażyć na suchej patelni do odparowania soku. Marchewkę obrać i razem z cukinią zetrzeć na tarce. Mleko wymieszać z mąką, olejem i jajkiem, dodać warzywa i przyprawy oraz proszek do pieczenia, wymieszać i smażyć na rozgrzanej, suchej patelni. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze