Przyślij Przepis Poleca 4/2017

Gdy zapytamy, z czym kojarzy się słowo zupa, usłyszymy w odpowiedzi takie słowa jak: dom, rodzina, ciepło, radość. Nie może być inaczej, bo trudno o równie przyjemną potrawę. Waza pełna żurku, rosołu czy pomidorowej to wprost obowiązkowy punkt rodzinnych spotkań przy stole. W tradycji kuchni polskiej bez zupy nie ma mowy o eleganckim obiedzie. To najdoskonalsze danie jednogarnkowe ma też miłośników w każdym kraju: Francuzi słyną z cebulowej, Marokańczycy z dumą serwują harirę, a włoska minestrone to najbardziej znana zupa jarzynowa na świecie. Przetestujcie je w swoich domach. To wymarzone zajęcie dla poszukiwaczy nowych smaków. Dla zabieganych zaś idealne będą warzywne kremy: cukiniowy, z pieczonych pomidorów bądź marchewkowo-szpinakowy. Do wyboru, do koloru. Jedzcie zatem – na zdrowie i na dobry humor!

To może cię zainteresować