Przyślij Przepis Poleca 2/2017

Trudno o coś równie przyjemnego dla oczu gospodyni niż widok spiżarni wypełnionej po brzegi słoikami z przetworami. Byście mogli w pełni wykorzystać letni, owocowo-warzywny sezon, przygotowaliśmy dla Was kolejny zeszyt z serii Przyślij Przepis Poleca: „Domowe przetwory”. Spośród wszystkich przepisów na pikle, konfitury i nalewki, opublikowanych przez 10 lat na łamach magazynu „Przyślij Przepis!”, wybraliśmy te najlepsze. Każdy z nich przetestowaliśmy, a potrawę sfotografowaliśmy. Jesteśmy pewni, że te piękne, apetyczne zdjęcia zachęcą Was do zrobienia jeszcze większej liczby pyszności. Wśród zebranych przepisów znajdziecie zarówno tradycyjne receptury na babcine specjały, jak i bardziej nowoczesne, czasem nieco nietypowe pomysły. Korzystając z nich, wyczarujecie smakołyki, którymi będziecie raczyć się całą jesień i zimę. Gwarantujemy, że zachwycicie nimi rodzinę i zaskoczycie znajomych! Dziś moda na wekowanie wraca ze zdwojoną siłą. Mamy nadzieję, że jej ulegniecie, bo to bardzo zdrowy kulinarny trend. Chwytajcie więc za słoiki, przerabiajcie owoce i warzywa, marynujcie i wekujcie! To naprawdę relaksujące zajęcie.

To może cię zainteresować