2 - Podzielić na trzy części : 2/4 białe, 1/4 białe i 1/4 ciemne (z kakao). Wszystkie części włożyć na ok.. 30 min. do lodówki.
Janusz Turek
2/11. PLEŚNIAK domowy.
Wykonanie :
Ciasto - wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części : 2/4 białe, 1/4 białe i 1/4 ciemne (z kakao). Wszystkie części włożyć na ok.. 30 min. do lodówki.
Potem białe ciasto (2/4) ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką. Na to pokruszyć ciemne (1/4).
Ułożyć owoce.
Z białek ubić pianę, dodać cukier oraz kartoflankę. Powstałą pianą polać owoce.
Pozostałe białe ciasto (1/4) zetrzeć na tarce wprost na pianę.
Piec 45 min. / 180 ° C.
SMACZNEGO !
Janusz Turek
3/11. PLEŚNIAK domowy.
1b - Ciasto - wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Janusz Turek
4/11. PLEŚNIAK domowy.
4a - Ułożyć owoce.
Janusz Turek
5/11. PLEŚNIAK domowy.
1c - Ciasto - wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Janusz Turek
6/11. PLEŚNIAK domowy.
4b -Ułożyć owoce.
Janusz Turek
7/11. PLEŚNIAK domowy.
3 - Potem białe ciasto (2/4) ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką. Na to pokruszyć ciemne (1/4).
Janusz Turek
8/11. PLEŚNIAK domowy.
7 - Piec 45 min. / 180 ° C.
SMACZNEGO !
Janusz Turek
9/11. PLEŚNIAK domowy.
5 - Z białek ubić pianę, dodać cukier oraz kartoflankę. Powstałą pianą polać owoce.
Janusz Turek
10/11. PLEŚNIAK domowy.
6 - Pozostałe białe ciasto (1/4) zetrzeć na tarce wprost na pianę.
Janusz Turek
11/11. PLEŚNIAK domowy.
1a - Ciasto - wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.