1/5. Przygotowujemy piers z kurczaka ok 250 gram.
Kroimy kurczak w dosyc cienkie plastry i wkladamy do malego naczynia.
Do kurczaka dodajemy 1 lyzeczke sosu sojowego , 1 lyzke wina ryzowego ( rice cooking wine)
0.5 lyzeczki przyprawy chinskiej ( five spice
2/5. Rowniez potrzebujemy makaron jajeczny chinski polsurowy 500 g ( mozna wszystkie skladniki kupic w chinskim sklepie) jesli nie znajdziecie panstwo tego makaronu , mozna go zastapic surowym chinskim makaronem , trzeba to ugotowac.
patelnie rozgrzewamy i na
3/5. podsmazamy to kilka minut i wrzucamy makaron i sos, podsmazamy to kilka minut mieszajac co chwile i nastepnie dodajemy kielki fasoli i szczypiorek znowu na kilka minut mieszamy i na koniec kurczak wczesniej podsmazony .
4/5. Wykladamy na talerz , skraplamy olejem sezamowym i sezamem.