Zdrowie na talerzu 5/2020

Co jeszcze w nowym numerze "Zdrowie na talerzu"? Ciesz się jedzeniem pomimo alergii - podpowiedzi dietetyka, jak dobierać prawidłowo jadłospis i jakich produktów unikać. Dietetyczne mity, sprawdzamy, czy ostre dania są przyczyną wrzodów. W numerze polecamy rokitnik, czyli nadmorska multiwitamina a także Kiełki – pokarm życia.

Podpowiadamy przepis na domowy krem orzechowy i czekośliwkę, a także sernik w wersji bez cukru i wegańskiej. Wskazujemy, dlaczego jod to niezbędny składnik w diecie i w jakich składnikach go znajdziemy na co dzień. Wyjaśniamy, dlaczego jak mięso mielone to doskonałe mielone tylko w domu, Polecamy kulinarne trendy: kojący aromat zielonego jabłka, a także kapusta na co dzień i od święta – robimy placki, zupę i wytrawną tartę.

Zdrowie na talerzu - najnowszy numer to m.in. przepisy na desery bez cukru, glutenu lub laktozy oraz dania z kapusty. Chrupiące placki z kapusty z marchewką to tylko część z pomysłów. Dodatkowo obalamy mity o jedzeniu soi, podpowiadamy dietę przy nadciśnieniu i ... robimy domowe twarożek z jogurtu.

To może cię zainteresować