Smaczny Tydzień 04/2020

Podpowiadamy, jak planować przygotowanie posiłku, aby niczego nie marnować w kuchni (s. 6-7). Podajemy też kilka prostych trików, dzięki którym robiąc obiad, od razu zaplanujecie kolację, a do tego oszczędzicie mnóstwo czasu!

W tym numerze magazynu znajdziecie: Buraki na zdrowie, Pierogi jak u babci, sycące zupy na rozgrzanie, dania z kiszoną kapustą, pomysły na sałatki z serem, smacznie i tanio: zapiekanki oraz mięsne rolady dla gości.

O tej porze roku warto tak zaplanować jadłospis, aby znalazły się w nim produkty, które dostarczą witamin i podniosą odporność. Z niedrogich i zdrowych buraków przygotujemy nie tylko klasyczny barszcz, ale też pyszne kotleciki. Miłośnicy tradycyjnych dań powinni z kolei pamiętać o kiszonej kapuście. Wyśmienicie smakują nie tylko łazanki, gołąbki czy bigos, ale i pierogi. Na farsz do nich jest tyle przepisów, ile gospodyń – wigilijną kolację urozmaici szpinakowy czy rybny. Na uroczysty obiad sprawdzą się z pewnością mięsne rolady. Do nadzienia też warto wykorzystać produkty. Nowy Smaczny Tydzień - już w kioskach!

To może cię zainteresować