1/8. Następnie robimy ciasto naleśnikowe. Czyli mąka,2 jajka,mleko,ja dodaję trochę wody gazowanej i cukier. I smażymy placki naleśnikowe.
2/8. Na sam początek myjemy pierś oraz kroimy w paseczki. Następnie przekładamy do miski – dodajemy jedną łyżkę oliwy i przyprawę gyros lub kebab-gyros wszystko dokładnie mieszamy.
3/8. Jak już kurczak się zarumieni to dodajemy warzywa. Szczerze mówiąc można dodać to co się lubi albo to co akurat mamy w domu. Mogą być to świeżę warzywa jak i mrożone.
Ja dodałam pieczarki,paprykę,groszek,marchewkę,fasolę szparagową,pietruszka,seler i por
4/8. Usmażone warzywa z kurczakiem przerzucamy do miski aby wymieszać z sosem czosnkowym. Ja mieszkam to w połowie zrobionego sosu a następną połową polewam naleśniki.
5/8. Do sosu dodaje 3 ząbki czosnku,dwie łyżki jogurtu naturalnego typu grecki,dwie łyżki majonezu,bazylię,oregano,zioła prowansalskie,troszkę cukru,pieprzu oraz soli.
6/8. Nakładamy warsz na połowę naleśnika następnie zamykamy. Polewamy sosem i gotowe.
7/8. Tak wygląda mój ‚naleśnik inaczej’. Smacznego!
8/8. Smażymy kurczaka na złoto. Dodajemy potem jedną cebulę pokrojoną w paseczki.