Hamburgery jajeczne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Odkąd pamiętam, zawsze lubiłam obserwować mamę krzątającą się w kuchni. Zasypywałam ją pytaniami o jej kulinarne receptury. Teraz jestem mamą Krzysia i żoną kochanego łasucha.

Składniki:

  • ● 10 jajek
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 3 łyżeczki kaszy manny
    ● 4 sucharki
    ● 1/3 szklanki mleka
    ● 4 łyżeczki posiekanego koperku
    ● 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

Hamburgery jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Hamburgery jajeczne 1. Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Przepuszczamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem. Wbijamy surowe jajko.
  • Hamburgery jajeczne 2. Sucharki moczymy w lekko podgrzanym mleku i nieosączone dodajemy do jajek.
  • Hamburgery jajeczne 3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy z masą jajeczną. Doprawiamy
    solą i pieprzem do smaku. Formujemy hamburgery i smażymy z obu stron na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy