świąteczny bigos

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jak co roku dostaję od mamy kilka słoików wigilijnej kapusty z grzybami i tysiące smakołyków,w ten sposób z postnej i prostej kapusty powstaje bigos.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g suszonych śliwek
    200 ml czerwonego wytrawnego wina
    1 kg polędwicy (wędzonej, gotowanej)
    kilka kropli sosu worchester
    1 łyżeczka pieprzu ognistego
    2 słoiki litrowe kapusty z grzybami

Świąteczny bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. polędwice pokroić w paski, wymieszać z kapustą, wlać wino, wsypać śliwki, dodać sos worcester -podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, przed podaniem dodać pieprz ognisty, wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy