Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i curry

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepyszne polędwiczki idealne na obiad jaki i samodzielne danie:)

  • 50 min

Składniki:

  • polędwica wieprzowa;
    pieczarki;
    sól;
    pieprz,;
    curry;
    cebula;
    ser;
    jajko

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane polędwiczki zapiekamy w piekarniku ok 15 minut 1. Polędwicę myjemy i kroimy ze skosa w plasterki szerokości ok 1 cm, rozbijamy delikatnie, żeby nie były za grube ani za cienkie. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i smażymy na patelni na złoty kolor. Pieczarki myjemy i obgotowujemy, następnie podsmażamy cebulkę na złoty kolor, dodajemy do tego pieczarki obgotowane i przyprawiamy pieprzem, sola i curry. To nadzienie układamy na polędwiczkach, wierzch posypujemy drobno startym serem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piecu do momentu roztopienia się sera.

Komentarze

Podobne przepisy