Kotleciki ryżowo-jajeczne z marchewką i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne kotleciki bezmięsne:) Roztopiony w nich ser dodaje im ciekawego smaku.Są delikatne i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 g ryżu ugotowanego
    1 jajko ugotowane na twardo
    kawałek żółtego sera
    mała marchewka
    1 jajko surowe
    1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
    sól,pieprz,koperek
    olej do smażenia

Kotleciki ryżowo-jajeczne z marchewką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do miski. Ugotowanie jajko obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Ser pokroić w kostkę. Wymieszać z ryżem.
  • kotleciki 2. Dodać surowe jajko,bułkę tartą ,przyprawy i koperek. Wymieszać i formować kotleciki.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
    Wychodzi około 10 kotlecików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy