Pyszne kotleciki bezmięsne:) Roztopiony w nich ser dodaje im ciekawego smaku.Są delikatne i smaczne.
30 min
Składniki:
50 g ryżu ugotowanego
1 jajko ugotowane na twardo
kawałek żółtego sera
mała marchewka
1 jajko surowe
1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
sól,pieprz,koperek
olej do smażenia
Kotleciki ryżowo-jajeczne z marchewką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do miski. Ugotowanie jajko obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Ser pokroić w kostkę. Wymieszać z ryżem.
2.Dodać surowe jajko,bułkę tartą ,przyprawy i koperek. Wymieszać i formować kotleciki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Wychodzi około 10 kotlecików.
Komentarze