Crumble z rabarbarem

2 (2 ocen)

  • 10 min

Rabarbar zapiekany pod kruszonką

  • 10 min

Składniki:

  • 5 łodyżek rabarbaru (ok.0,5kg)
    8 łyżek mąki
    5 łyżek cukru pudru
    5 łyżek masła
    4 łyżeczki cukru z wanilią
    szczypta cynamonu

Crumble z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić w kosteczkę.
  • 2. Przygotować kruszonkę, zagniatając mąkę, cukier puder, cynamon z masłem.
  • przygotowanie 3. Rabarbar przełożyć do 4 kokilek.
    Do każdej miseczki nasypać po 1 łyżeczce cukru z wanilią.
    Na koniec rozsypuje do miseczek kruszonkę.
  • crumb 4. Piec w 180st.C przez ok.15-25min do lekkiego zrumieniania kruszonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy