Racuchy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Puszyste racuchy to idealny pomysł na słodkie śniadanie. Warto przygotować ukochanej osobie takie pyszności z samego rana. Podaję Wam prosty przepis na puszyste racuchy bez drożdży, bo takie lubię najbardziej.

  • 30 min

Składniki:

  • jajko
    3 łyżki cukru
    3/4 szklanki mleka
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 małe jabłka / 1 duże jabłko
    olej do smażenia
    cukier puder

Racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko zmiksować z cukrem na jasną masę.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wlać mleko.
    Całość porządnie zmiksować, dodać plasterki jabłek (obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych) i wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
    Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy