Racuchy z borówkami

4.59 (274 ocen)

  • 30 min

Borówki są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe.Ukryte w przepysznych racuszkach tworzą fantastyczne danie , w sam raz na słodki obiad , albo popołudniową przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    * mąka pszenna – 1 szkl

    * mleko – 1 szkl

    * cukier trzcinowy – 3 łyżki

    * sól – 1 szczypta

    * borówki – ok. 150 g

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * olej do smażenia

    * cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.59 (274 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    W misce mieszamy suche składniki , a następnie dodajemy mleko ( ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli tak nie jest dolewamy mleka lub dosypujemy mąki ).

    Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy porcję ciasta , posypujemy obficie borówkami i smażymy z jednej i drugiej strony na złoto.

    Podajemy posypane cukrem pudrem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować