Leczo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczny obiad dla całej rodziny

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dkg boczku surowego wędzonego
    20 dkg boczku parzonego
    3 pomidory
    3 cebule
    papryka czerwona, żółta
    ząbek czosnku
    30 dkg pieczarek
    cukinia
    koncentrat pomidorowy z cebulką
    przyprawy: sól, pieprz, papryka

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Boczek kroimy w kostkę smażymy na patelni
    2.Cebulę kroimy w piórka i wsypujemy do boczku razem wszystko smażymy na małym ogniu.
    3.Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do smażenia
    4. Pieczarki myjemy , kroimy i dodajemy do smażenia
    5. Pomidory zalewamy wrzątkiem obieramy ze skórki i dodajemy na patelnię
    6.Cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do leczo. Czosnek wyciskamy przez praskę, koncentrat ( w zależności od upodobań) rozrabiamy z wodą i zalewany leczo. Przyprawiamy do smaku.
    7. Ryż gotujemy wg przepisu nakładamy do miseczek i wykładamy na talerz.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy