FASOLKA PO BRETOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 20 min

U mnie w domu na wigilię zupę grzybową podaje się z fasolą. Ponieważ fasoli mi zostało, a zupy już nie było , zrobiłam fasolę po bretońsku, do której wkroiłam resztki wędlin.

  • 20 min

Składniki:

  • -ugotowana fasola
    -resztki wędlin
    - 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
    -1 łyżka mąki
    -cebulka

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FASOLKA PO BRETOŃSKU 1. Fasolkę zrobiłam w ekspresowym tempie, bo odeszło mi gotowanie fasoli( została mi po wigilii) Przesmażyłam wędlinę na odrobinie oliwy, dodałam posiekaną cebulę, wszystko chwilę smażyłam. Dodałam koncentrat pomidorowy ,łyżkę mąki. Po chwili dołożyłam fasolkę. Danie gotowe, można kosztować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy