PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa ze świeżych ogórkówhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/47/37881dadb91ca4eda71b0b8fb56bf9a91ddb30bb.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-ze-swiezych-ogorkow-18
2 - 3 litry bulionu mięsnego (u mnie na żeberku)
2 kg ogórków gruntowych
młoda cebulka ze szczypiorkiem
2 - 3 łodygi selera naciowego
pęczek koperku
szklanka śmietany wiejskiej kwaśnej
sok z cytryny do smaku
sól morska
pieprz ziołowy
2 łyżki masła
ząbek czosnku
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa ze świeżych ogórków
1.
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce. Ogórki podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekany, czosnek, cebulę i szczypiorek, oraz drobno pokrojony seler naciowy. Wszystko dusimy około 10 minut. Zalewamy bulionem. Czekamy, aż się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Zalewamy śmietaną. Znów zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekany koperek. Podajemy czystą lub z grzankami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze