Zupa gołąbkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna sycąca zupa z ryżem, mięsem mielonym i kapustą.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    1 woreczek ryżu
    15 dag białej kapusty
    bulion
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy lub kroimy na drobne paseczki.
  • 2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy mięso mielone na złoto. Doprawiamy solą, pieprzem i ząbkiem czosnku.
  • 4. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy kapustę. Zalewamy bulionem tak, aby przykrył składniki ( ok 0,75 l). Gotujemy na małym ogniu, aż kapusta zmięknie.
  • 5. Dodajemy ugotowany ryż, gotujemy razem kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy