Zapiekane naleśniki z farszem pieczarkowym

0 (0 ocen)

pomysł na piątkowy obiad

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1 jajko,
    ½ szkl. wody,
    ½ szkl. mleka,
    szczypta soli,
    szczypta cukru,
    mąka,
    2 łyżki oleju,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej

    Składniki na farsz:
    30 dag pieczarek, 2 cebule, sól, pieprz

    Dodatkowo:
    10 dag żółtego sera,
    2 łyżki bułki tartej

Zapiekane naleśniki z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    miksujemy jajko z wodą i mlekiem, dodajemy mąkę w takiej ilości aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy resztę składników, odstawiamy na 30 min. Po tym czasie smażymy naleśniki.
    Farsz:
    Pieczarki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebule kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na złoto, dodajemy pieczarki, doprawiamy przyprawami, dusimy do miękkości.

    Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy w rulony, układamy w wysmarowanej formie. Posypujemy serem i bułką tartą. Zapiekamy aż ser się roztopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy