Naleśniki z farszem pieczarkowym

4.5 (182 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Chyba nie muszę nikogo przekonywać, że smakują jeszcze lepiej niż wyglądają :) Sycące, pyszne i w niepowtarzalnym kolorze, który nadaje świeża natka pietruszki.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki

    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - pieczarki: 6 sztuk
    - Żółty ser: 15 dekagramów
    - plasterki szynki lub wędzonego boczku: 8 sztuk
    - śmietana: 2 łyżki
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sól, pieprz, bazylia do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z pieczarkami 1. Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Powinno ich wyjść 5 – 6 sztuk.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki, pokrojoną w kosteczkę szynkę i podsmażamy. Dodajemy śmietanę i przecier pomidorowy. Przyprawiamy. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki i mieszamy z przygotowanym wcześniej farszem.
  • 3. Rozkładamy farsz na naleśnikach i zwijamy w ruloniki. Układamy ciasno w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Możemy skropić wierzch olejem. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować